Mehmet Gürsoy

Mehmet Gürsoy

“Çinicilik Allah’ın yarattığı dünyanın doğasına benzer. Bu doğanın kil, taş ve kâğıda çevrilmiş halidir. Allah’ın yarattığı her şey güzeldir ve özenle biçimlendirilmiştir. Bu yüzden, yaratılan her şeydeki hatların ve desenlerin mükemmel ve görülebilir olması Türk çiniciliğinde kendini bulur.”                    

1950 doğumlu Mehmet Gürsoy, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nden Prof. Dr. Muhsin Demironat’ın özel öğrencisi olarak eğitim aldı. 1. Uluslararası Seramik Kongresi (1986) yarışmasında, vazo ve tabak dalında birincilik, pano dalında ikincilik ödülü aldı. Sanatçı, 2009 yılında UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” (Living Human Treasures) ödülüne layık görüldü.

İznik çiniciliğinin yeniden keşfedilmesinde önemli bir rol oynayan ve 16. yüzyıldan beri bilinen çini sanatının günümüzdeki haleflerinden biri olan Mehmet Gürsoy şu anda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde çinicilik dersleri veriyor.

Gürsoy’un eserleri dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerde, Türk elçiliklerinde, özel koleksiyonlarda ve Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin de dahil olduğu dünyanın en değerli müzelerinde sergileniyor.

Eskişehir Web Tasarım

23 Nisan Özel Etkinliği "MüzeDen-iz Çocuk Atölyesi"